Tottelina kennel
History • Golden retrievers • Basset fauve de bretagne • News • Puppies • Photos • Links • Omplacering • Blyglas


Välkommen till Tottelina kennel
   

Vårt mål är att föda upp sunda, rastypiska och arbetsvilliga Golden retrievers, till nytta och nöje för sina ägare och  goda representanter för rasen. Uppfödningen bedrivs i liten skala med sikte på hög kvalitet både när det gäller temperament och exteriör.

28 år med Golden retriever 
M
in första golden var Dream Max Debonair Deb, född i februari 1981. En söt tik med underbar mentalitet. Vi gick på utställningar och tränade lite jakt och apportering. Den andra, FIN UCH Dream Max Karoline ”Lina” var född i augusti 1984. En sund tik med mycket arbetsglädje och samarbetsvilja. Hon klarade anlagsprovet föredömligt med första försöket och bjöd publiken på en fartfylld uppvisning.
”Lina”s första valpkull, Tottelina A-kullen, föddes i januari 1988. Far var Nortonwood Secreto ”Totte”, därav kennelnamnet Tottelina.

I juli 1995 var det igen dags att besöka kennel Dream Max och välja ut lilla ”Kajsa”
Dream Max Pulp Fiction.
På vägen tillbaka till Stockholm stannade vi och  rastade  hundarna vid en strand. Lilla Kajsa tassade iväg  och  visade att hon  inte bara  var  söt. Hon  var  intresserad  av  vatten  också och kunde minsann apportera, på dagen 8 veckor gammal. Här på väg upp från vattnet.

 Dream Max Pulp Fiction ”Kajsa” kom att bli viktig för mitt avelsarbete. Hon var en mycket välbyggd och frisk tik med underbar mentalitet. Hon var en duktig apportör och en ivrig spårhund. Hon erövrade cert och Cacib i flere länder. I Tyskland visades hon några gånger med framgång och erövrade i oktober 2000 titeln ”Bundessieger-2000” samtidigt som hennes son Tottelina Observer, som ägs av kennel Dream Max, knep titeln ”Bundesjugendsieger-2000”.

Barn och barnbarn till våra hundar finns i flera länder. Här plaskar avkomma till  T. Oaktown Oliver på valpträff hos sin uppfödare, Tjärhovets kennel i Haparanda, sommaren 2004. Och det ser ju inte så otrevligt ut!


 

Min utbildning i ”hunderi”
Jaktprovsdomare för stövare 1979
Grundkurs för uppfödare 1987
Fortsättningskurs för uppfödare 1993
Skolningsinstruktör, Anders Hallgrens utbildn. 1993-1994
Nordic Canine Behaviour Symposium 1995
Hundpsykolog, Anders Hallgrens utbildning 1996
Mentaltestdomare för golden retriever 1997
Hundterapeut från Yrkesinstitutet Sydväst 1996
Djurhomeopat från Yrkesinstitutet Sydväst 1996-1997
Vet.sjukdomslära I och II, 1999

Ylar du med din hund?
Det är ett utmärkt inkallningsknep att yla
på hunden. Ylandet har bl.a. en
sammanhållande funktion bland vargar.
Träna: Aaoooo!

(Anders Hallgren)

Förutom våra golden retriever har vi idag fyra Basset fauve de Bretagne.

 Vi bor här - karta och foton.

Och vilka är ”vi”?
F
amiljen består av mej och min man Arne, hundintresserad också han och tredje generationens jägare. Arne har eget  inregistrerat kennelnamn, ” Arska”, och har fött upp några kullar finska stövare och två kullar Basset fauve de Bretagne. 
Sonen Sebastian är utflugen till Åland. Med på flyttlasset fanns - självklart - goldenhanen Tottelina Alexander, ett stort och brunt charmtroll.

- Susanne -

Home


[Kennel Tottelina] [History] [Golden retrievers] [Basset fauve de bretagne] [News] [Puppies] [Photos] [Links] [Omplacering] [Blyglas]

© copyright 2003 Tottelina goldens • No page, photo or part of this website may be reproduced without my promission
Ej tillåtet att kopiera sida, foto eller delar av sidor utan lov • Ethän kopioi sivuja, osia niistä tai kuvia ilman lupaa.
Kuvia ei anneta virtuaalikenneleihin